Балабан изведе „Илинден“ до бронза, „Хаджи Димитър“ с титла при девойките, СНИМКИ

17 октомври 2021

Най-добрата ни състезателка в момента при подрастващите Анастасия Балабан изведе своя тим „Илинден“ до бронза на държавното отборно първенство по джудо при девойките в "Арена Асарел" в Панагюрище.

В малкия финал столичния тим надделя инфарктно над ЦСКА (София) с 4:3. С другия бронз се поздрави тимът на ЦСКА след успех над „Локомотив“ (София) с 4:2. В най-интригуващата среща от този сблъсък Габриела Димитрова надделя над Снежана Граматикова при 63-килограмовите. И двете са призьорки от турнири за Европейската купа при девойките.

Титлата спечелиха състезателките на сливенския „Хаджи Димитър“ след успех над „Кодокан“ (Пазарджик) със 4:3.

Двубоят бе повторение на финала при девойките старша възраст, завършил малко по-рано днес. Но спечелен от „Кодокан“ с 4:3. За тима от Пазарджик това е втора титла този уикенд след тази и при юношите старша възраст.

А за бронза при девойките старша възраст се пребориха джудистките на „Спортна академия ЦСКА" след успех над ЦСКА (София) с 6:1, както и „Локомотив“ (София) след успех над пернишкия „Кракра“, също с 4:3.

По време на надпреварата бе отбелязана 70-та годишнина на Емилия Павлова, бивша състезателка, треньорка и съдия. Тя получи почетен плакет от съдийската колегия и поздравена от ръководството на федерацията.
Още снимки от първенството може да видите в секция ГАЛЕРИЯ

При използването на снимките  задължително е фотосите да бъдат подписвани, както следва:

БФ ДЖУДО/LАP.BG