Ивелина Илиева участва на последното си голямо състезание

21 май 2024

 

Ивелина Илиева участва на последното си голямо първенство на световното в Абу Даби.

Най-успешната ни джудистка записа победа над грузинката Нино Лолазде с ипон и загуба от Тимна Нелсон Леви (Израел) при 57-килограмовите.

А след последната среща българката бе поздравена от Международната федерация за дългата ѝ спортна кариера, с пожелания за успех в новите начинания.

Илиева е носителка на куп отличия от престижни състезания, втора в Европа през 2016-а, пета в света през 2019-а. Участничка на олимпийските игри Токио 2020.

"Пътят беше трънлив, осеян с трудности - написа тя в профила си във фейсбук. - Имаше и неуспехи, и успехи. Моментите, в които всичко крещеше спри, аз продължавах.

За моментите, в които всичко изглеждаше невъзможно, аз пак продължавах.

Закичените медали от състезания не са толкова, колкото ми се искаше, но животът ме окичи с по-важни медали: борбеност, непримиримост, сила, търпение и една много сладка увереност, че мога да преминавам през всичко и да се справям с всичко.

Разбира се, целият този път не извървях сама. Малцина са хората, с които вървяхме в най-трудните моменти....

Искам да ви кажа БОРЕТЕ СЕ! Борете се за себе си, за мечтите си, за живота си. Колкото и невъзможно и трудно да изглежда... И не забравяйте да пазите достойнството си, то също помага да държи главата ви изправена! Вярвам, че най-хубавото ми предстои! БЛАГОДАРЯ!"

Кадри от срещата на Ивелина над грузинката Лоладзе на Мондиала - на нашата фейсбук страница ТУК