Президентът на световното джудо потвърди визитата си в България

5 декември 2021

Президентът на Международната федерация по джудо Мариус Визер потвърди визитата си в България. Румънецът ще бъде гост на европейското първенство за мъже и жени през април, на което страната ни за първи път ще е домакин.

Визер се срещна с президента на нашата федерация Румен Стоилов по време на конгреса на Европейския джудо съюз (ЕJU) в Истанбул (Турция).

“Всички са впечатлени от факта, че вече сме готови на 99 процента за европейското първенство – каза Румен Стоилов, който е и член на Борда на директорите на ЕJU и директор на комисията по образованието. - Препоръката е да направим всичко възможно да има публика в залата. Имаме доста широка възможност да действаме според ситуацията в страната. Иначе всички състезатели ще бъдат настанени в един хотел - „Рамада“, който ще бъде своеобразен балон, за да може да спазим всички противоепидемични изисквания срещу COVID-19. Тестването ще е на 48 часа.”

Схватките ще бъдат в „Арена Армеец“ от 29 април до 1 май.

У нас се очакват близо 300 джудисти от над 50 държави.

73-ият конгрес бе открит от президента Сергей Соловейчик (Русия).

По време на форума бе решено офисът на централата да бъде преместен от Мали във Виена (Австрия).

В комисията по образованието бе избран още един директор, освен настоящият Румен Стоилов. На мястото на оттеглилия се Лоран Команей, поста зае Ив Кадо (Франция).

Нашите национали вече започнаха лагер за новия сезон. Тимът се подготвя на комплекс „Диана“.

Във вторник, 7 декември, Българската федерация по джудо ще обяви и най-добрите си състезатели за годината. Церемонията ще бъде от 11 часа в хотел „Сенс“ в столицата, бул „Цар Освободител“ №16.