Спортният министър откри турнира "Топалов оупън"

17 юни 2023

Спортният министър Димитър Илиев откри седмото издание на международния турнир за деца, юноши и девойки "Топалов оупън" в Панагюрище.

В надпреварата участват над 1000 състезатели от 22 държави.

„Това е едно чудесно състезание, което се радва на много голяма популярност и заслужава да продължи да се провежда през следващите години. - каза Илиев. - Поздравявам организаторите, които са се постарали да предоставят най-добрите условия за провеждането на надпреварата. Пожелавам успех на всички джудисти по пътя към призовите места. Вярвам, че ще дадете всичко от себе си, и че почитателите на този спорт ще видят оспорвани и качествени схватки. Нека най-достойните и най-добре подготвените да победят.“

Участниците бяха поздравени също от президента на федерацията Румен Стоилов от домакина Костадин Топалов, председател на клуб "Топалов". А на тържеството присъстваха и славният ни плувец Петър Стойчев, както и кметът Никола Белишки.

По време на церемонията официално бяха представени и джудистите, които ще ни представят на европейското за кадети в Португалия следващата седмица.