Ален Шмит: Все още правим твърде много грешки

Следващият старт за национилите е Гран при в Линц
17 май 2023

„В определени категории имаме ниво, за да продължим в състезанието и да стигнем до медал, но все още правим твърде много тактически грешки – призна Ален Шмит, мениджър на националния ни отбор, след световното в Доха. - В други сме далеч от това ниво. Но всекидневната работа и натрупаният опит са единственият начин да преодолеем тези разлика през следващите години. А това, което сме като екип бих описал така: малко повече трябва да повярваме в себе си, а не бъдем толкова „срамежливи“ като много „спокойното море“, за да можем да видим вълните и да пометем конкуренцията.“

На шампионата в Доха джудистите ни не успяха да стигнат до отличия, като лидерите Ивайло Иванов, Марк Христов и Янислав Герчев загубиха много оспорвани битки и отпаднаха.

По време на шампионата Ивайло получи болки от стара травма, контузия сполетя и Борис Георгиев. И двамата в момента минават рехабилитации.

Следващият старт за националите ще бъде Гран при в Линц (Австрия) от 25 до 27 май. България ще бъде с петима състезатели – Янислав Герчев (66), дебютанът Валентин Бонев (73), Георги Граматиков (81), Габриела Димитрова (52) и Лидия Брънчева (70).

За турнира са заявини 474 джудисти от 71 държави.