Деница Георгиева - седма на европейската купа в Загреб

11 март 2023

Деница Георгиева записа най-предно класиране от българските джудисти в първия ден на турнира от европейската купа за кадети в Загреб..

В категория до 52 кг националката постигна две победи в репешажите, след което претърпя загуба с ипон от бъдещата бронзова медалистка Елис Рустидж (Нидерландия) и се нареди седма от общо 57 състезателки.

Преди това възпитаничката на "Чавдар" (Троян) стартира с победа със златна точка в продължението срещу азерката Айсун Мамадова, а после преодоля с две вадзари Елени Кошницки (Полша), но на осминафиналите загуби с ипон от италианката Индия Серафини, завършила пета на турнира.

При кадетите  Иво Галенков стартира с успех и загуба от бъдещия финалист  Шота Бачошвили (Грузия) в категория до 50 кг. В репешажите младият талант не успя срещу азера Байрам Орунов.

При 66-килограмовите Кристиян Генов също започна с успех с ипон срещу Роко Корлука (Хърватия), но след това в оспорвана среща претърпя загуба от бъдещия финалист Данило Федорик (Украйна), като битката приключи в продължението с ипон. А младият талант на "Топалов"получи травма и след това не излезе в репешажите срещу Рафаел Акото (Германия). В тази категория стартираха 95 състезатели!

Утре на татамито излизат останалите ни представители.

В турнира стартираха близо 900 състезатели, схватките са на 5 татамита.

А в Рим  единствената ни състезателка днес Алекса Георгиева падна на старта в категория до 48 кг от представителката на домакините Мичела Фиорини - ипон. 

В неделния ден излизат Лидия Брънчева (70), Георги Граматиков (81), Алекс Василев (90) и Борис Георгиев (100).