Двама министри пожелаха успех на военните ни спортисти в Токио

9 юли 2021

Двама министри - на спорта Андрей Кузманов, и на отбраната Георги Панайотов пожелаха успех на военните ни спортисти в Токио.

Петима състезатели от българската армия са с квоти за игрите, сред тях е и най-добрият ни джудист Ивайло Иванов. Има двама боксьори - Станимира Петрова и Даниел Асенов, лекоатлетката Габриела Петрова, както и борецът Георги Вангелов.

„Поздравявам ви за вашия успех, защото достигането до олимпийските игри е знак, че вие сте сред най-добрите на планетата - каза Кузманов. - Ние сме нация с богата спортна история, донесла ни през годините олимпийска слава, национална гордост и престиж. Вие имате шанса да продължавате да пишете историята на българския спорт и аз съм убеден, че ще дадете всичко от себе си, за да реализирате своите възможности и да възнаградите упорития си труд.“

Той благодари на министъра на отбраната Георги Панайотов за помощта, която Министерството на отбраната оказва на спортистите, които са част от българската армия.
Министър Панайотов връчи на състезателите икона на св. Георги Победоносец с пожелания за здраве и успех на най-големия спортен форум. Той изказа своята благодарност към министър Андрей Кузманов за подкрепата към МО. „Заедно успяваме да осигурим една пълноценна подготовка за спортистите ни“, заяви Панайотов.