Джудистите ни заминаха за европейското отборно първенство

10 ноември 2022

Джудистите ни заминаха за европейското отборно първенство в Мюлюз (Франция). Схватките са в събота, 12 ноември.

Тимът ни е воден от най-добрия ни състезател Ивайло Иванов (90), участник на две олимпиади, двукратен европейски вицешампион. В състава при мъжете са още Марк Христов, европейски шампион до 23 г. и бронзов медалист от Евро 2022, както и Ивайло Димитров в категория над 90 кг.

И тримата стартираха на миналогодишното първенство, когато България направи дебют в Уфа (Русия) и бе на път да поднесе сензацията, като завърши инфарктно с лидера Франция – 3:4.

Сега при жените са включени две дебютантки – Габриела Димитрова, която преди седмица стана пета на Големия шлем в Баку, а преди това взе два бронза на европейски купи. Тя обаче ще стартира в по-горната за нея категория 57 кг, какъвто е регламентът. При тежките над 70 кг ще излезе 18-годишната Полина Колева. В състава е и Лидия Брънчева (70), трета на европейската купа за девойки тази година в Босна и Херцеговина.

Тимът е воден от Ален Шмит, мениджър на националния отбор.

За първенството са заявени 14 отбора, като домакините от Франция са с два тима (общо 12 състезатели), както и съставите на Германия и Турция.

Всички участници може да видите ТУК

Жребият ще бъде теглен утре, петък, от 17 ч наше време. Схватките започват в събота от 11 ч българско време.

Резултатите може да следите ТУК