Млади джудисти ще изпратят олимпийците ни за Токио 2020

15 юни 2021

Млади джудисти ще изпратят олимпийците ни за игрите Токио 2020. Церемонията ще бъде по време на турнира „Панагюрище оупън“ в събота, 19 юни, от 13 часа в „Арена Асарел“.

До дни Международната федерация официално ще обяви участниците на най-големия спортен форум на планетата, но със сигурни квоти за Токио са трима наши джудисти – Ивелина Илиева (57), Янислав Герчев (60) и Ивайло Иванов (81).

На турнира „Панагюрище оупън“ ще има сериозно чуждестранно присъствие. Вече 9 страни заявиха участие - Молдова, Украйна, Сърбия, Словения, Черна Гора, Гърция, Германия, Румъния и Босна и Херцеговина. Ще има представители и от всички водещи клубове в страната. Очаква се на татамито да излязат близо 800 състезатели.

Надпреварата е в два дни (19-20 юни) и е за млади таланти от 5 до 17 години. Стартът на схватките е от 10 часа. След турнира част от състезателите ще останат на международен тридневен лагер.

„Панагюрище оупън“ се организира за пети пореден път от един от най-големите клубове у нас „Топалов“, чийто основател и старши треньор е Костадин Топалов, многократен шампион на България по джудо и втори в света на самбо.

Програма на турнира ТУК