Националите изказаха задоволство от работата с новия мениджър

21 февруари 2022

Националите ни изказаха задоволство от работата с новия главен мениджър на тима Ален Шмит, който е на лагер с отбора в Пазарджик.

Преди седмица френският специалист подписа договор с федерацията до олимпийските игри Париж 2024.

 

„Първите ми впечатления са безкрайно положителни – каза лидерът на тима Ивайло Иванов. - Личи си, че има мотивацията и иска да ни помогне. От изминалите няколко тренировки се вижда, че има знанията и уменията да го направи.“

 

На сбора, воден от селекционера Георги Георгиев, занимания водят над 30 състезатели. А подготовката им е фокусирана върху първото сериозно изпитание за годината – европейското първенство в София в края на месец април.

„В нашия отбор от известно време се усеща едно липсващо звено и заради него изоставаме от големите отбори в джудо - допълни Борис Георгиев пред „Боец“. - А именно специалист на световно ниво, който да допринесе за нашето развитие в тактически и технически план. Впечатлението ми от Ален Шмит е, че той може да е точно този, който да развие потенциала на всички нас и да достигнем поставените цели. Не само индивидуално, но и като отбор. В момента в треньорския щаб разполагаме с доста успешни атлети, като Георги Георгиев, бронзов медалист от олимпийските игри, и Ален Шмит, призьор от световни първенства. Самият факт, че пред нас по време на тренировка стоят тези хора, мотивира целия отбор и всички ние даваме максимума от себе си. Лично за мен, това ще доведе до много добри резултати в близкото бъдеще.“


Марк Христов добави, че отдадеността на френския специалист допълнително мотивира всички в залата.

„Впечатлен съм от непрекъснатото му желание да ни показва всичко, което е научил през годините - от техниките в джудото, до методиката на работа, която всеки състезател трябва да има“, каза младият национал.

 

„Начинът, по който мисли и води тренировките, ни показва, че ще вървим в правилната посока“, бе и мнението на Божидар Темелков.

 

Тимът ще остане на подготовка в Пазарджик до Европейската купа в Прага (5-6 март).