Румен Стоилов бе преизбран за президент на БФ Джудо

За нов петгодишен мандат
10 февруари 2023

Румен Стоилов бе преизбран за нов петгодишен мандат за президент на БФ Джудо.

Бизнесменът за първи път оглави федерацията през 2018 г.

На форума в гранд-хотел „Москва“ той получи подкрепата на всичките 80 делегати.

Негов заместник остава Даме Стойков, бивш дългогодишен национал в тежка категория, а сега и председател на ОСК “Локомотив”. В управителния съвет, който е от 15 членове, влизат нови двама бизнесмени- Коста Лолов и Красимир Едрев.

„Този категоричен избор и ме радва, и ме задължава – каза Стоилов. - Благодаря на клубовете, че оценяват работата на федерацията. Фактите говорят красноречиво какво е свършено. Само за миналата година имаме 34 международни състезания, а преди 4 години те бяха едва седем. Да не говорим за финансовите награди, които сме подсигурили, и то от собствени средства, а те са над 50 000 лева.“

Общото събрание е в навечерието на Европейската открита купа „Освобождение“ в „Асикс Арена“. Жребият е тази вечер, а на татамито ще излязат 426 състезатели от 45 държави.

България ще бъде с рекорден брой състезатели – 38. Пред родна публика ще излязат Марк Христов, Янислав Герчев, Денвислав Иванов, Борис Георгиев, Ивелина Илиева, Габриела Димитрова...

Схватките започват от 9 часа. Гост на турнира ще бъде президентът на Европейския джудо съюз Ласло Тот (Унгария).

След турнира част от състезателите ще останат у нас и ще се подготвят с националите в зала „Диана“. Сред тях са джудистите на Франция и Монголия, които следващия уикенд ще вземат участие в Големия шлем на Тел Авив. Там ще стартира и Ивайло Иванов, който пропусна турнира в София заради травма, получена в Португалия преди две седмици.

Същевременно Големият шлем в Анталия и европейската купа за кадети в турския курорт през март бяха отменен заради разрушителното земетресениe в южната ни съседка, отнело живота на хиляди.